Ugrás a tartalomra

Képzőművészeti tábor Hajdújáráson, a Ludasi-tó partján (videó)

2016.09.20
13:56
Hajdújáráson, a Ludasi-tó partján hétfőn kezdődött és szombatig tart a Török István festőművész vezette képzőművészeti alkotótábor
Hajdújáráson, a Ludasi-tó partján hétfőn kezdődött és szombatig tart a Török István festőművész vezette képzőművészeti alkotótábor. 1999-ben jött létre a Ludasi Művésztelep. A Palics-Ludas Közvállalat felkérésére Török István hívta életre. 2000-ben vált hivatalosan bejegyzett alkotótáborrá, öt évig nyári és téli táborként is működött, majd tíz év szünet következett, szervezési gondok miatt. Az idei évben feléledt poraiból és jelenleg Hajdújáráson, a Ludasi-tó partján festegetnek lelkesen a többnyire nyugdíjas amatőrök. Csóvics Anna, amatőr festő: "Irodában dolgoztam, könyvelőségen nagyon sokáig, úgyhogy semmi közöm nem volt a festészethez, de amikor nyugdíjba mentem, akkor néztem valamit, amivel el tudom tölteni az időmet hasznosan és amit mindig is nagyon szerettem, mert sokat jártam képtárba, kiállításra, sok könyvem volt és akkor kezdtem el dolgozni."



A Szabadka-Horgosi Homokpuszta védett virágait festették meg korábban, most pedig fotókat készítettek ezek helyszíneiről, amelyeket különböző technikákkal festenek meg. Török István, festőművész: "Itt van olaj, pasztell, akvarell és akril, ez a négy technika." Szórakozásból, kedvtelésből festenek a hajdújárási Festőtáborban. Pátrik Kovács Amália, amatőr festő: "Akrillal festek és az egyik színhely, ahol a védett növények vannak, amit festettünk télen és tavasszal. Tehát annak a helyszíne." A Török István által vezetett ABC and T képzőművészeti szakkör a hétvégén sorra kerülő hajdújárási Szüreti Napokon is bemutatkozik egy kiállítással. A tárlat megnyitója szeptember 23-án, pénteken délután 5 órakor lesz a hajdújárási Kultúrotthonban.
Hajdújárás
Ludasi Művésztelep
Török István

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.