Ugrás a tartalomra

Keszég Károlyra emlékeztek Padén (videó)

2017.05.28
15:32
Keszég Károlyra, az egykori Napló című hetilap utolsó főszerkesztőjére emlékeztek szombaton Padén
Keszég Károlyra, az egykori Napló című hetilap utolsó főszerkesztőjére emlékeztek szombaton Padén. Az előző évektől eltérően idén nem hirdették meg a Közegellenállás elnevezésű riportpályázatot. Az emléknap idén is gyászmisével, majd a neves újságíró sírjának megkoszorúzásával kezdődött. A sírnál beszédekkel és versekkel emlékeztek meg Keszég Károlyról. keszeg karoly emlkezes 1 Juhász Atilla, Zenta község civil szervezeti pályázatokat elbíráló bizottságának elnöke: „ Egy furcsa, háborútól vészterhes időszakban egy független, szabadelvű sajtóorgánumot szerkesztett és vezetett. Egy olyan szerkesztőséget hozott létre, amely, úgy vélem, nem csak utat mutatott, hanem egyfajta racionális jövőképet is teremtett a jelenlegi vajdasági magyar médiának.” Padé úgy tekint az elhunyt újságíróra, mint saját gyermekére. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Keszég Károly emlékét őrzik, és azért, mert látjuk, hogy egy olyan közösség van itt, aki nem csak a falu nagyjaira büszke, hanem azt szeretné, hogy minél több fiatal innen a faluból úgy menjen el, hogy utána büszkék lehessenek az itthon maradottak rájuk.” keszeg karoly emlkezes 2 keszeg karoly emlkezes 4 keszeg karoly emlkezes 5 A megemlékezés a Takács Rafael Magyar Kultúrkör udvarában folytatódott, ahol idén is gazdag kultúrműsor fogadta a látogatókat. Hagyományosan az emléknap keretein belül szokták átadni a Közegellenállás riportpályázat díjait is, azonban az idei évben nem hirdették meg. Tóth Lívia, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke elmondta, nem szeretnék, ha a nagy múlttal rendelkező pályázat nem folytatódna, ezért azon gondolkodnak, hogy ősszel hirdetik meg. „Nagyon fontos lenne, hiszen úgy gondolom, hogy a fiataloknak és az újságíróknak ez egy lehetőség arra, hogy jó riportokat írjanak, és beküldjék erre a pályázatra. Minden évben elmondjuk, és sajnos a helyzet nem változik, hogy a riport még mindig nagyon ritka műfaj a vajdasági magyar sajtóban, tehát még mindig kevés jó riport jelenik meg. Lehet, hogy azért, és ezt is mindig elmondjuk, mert riportot írni egy komoly feladat, nagy munka.” keszeg karoly emlkezes 3 A Keszég Károly emléknap a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kistérségi rendezvénye.



Padé
emlékezés
Keszég Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.