Ugrás a tartalomra

Két magyar rendező filmje is versenyben lesz Cannes-ban

2017.04.13
12:45
Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17
Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17. és 28. között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába: Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Jupiter holdja az Arany Pálmáért versenyezhet, Kristóf György szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukcióban készült első játékfilmje, az Out című alkotás pedig a második legjelentősebb szekcióba, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) című válogatásba került be - jelentették be csütörtökön Párizsban. Mundruczó Kornél ötödik alkalommal kapott meghívást Cannes-ba. A Jupiter holdja 17 játékfilmmel versenyezhet a fődíjért, de a lista még nem végleges. A díjátadó május 28-án este lesz. A nemzetközi zsűri elnöke idén Pedro Almodóvar spanyol rendező. (MTI)
Cannes
magyar rendező
Mundruczó Kornél
Kristóf György

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.