Ugrás a tartalomra

Kétnyelvű versesköteteket mutattak be Szabadkán

2022.06.01
19:17
2022.06.01
20:06
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Turczi István: Üresség-Praznina, valamint Zoran Bognar Novi Čovek-Új ember című kétnyelvű verseskötetét a Szabadkai Városi Könyvtár új olvasótermében.

A kötetek Fehér Illés fordításában jelentek meg. Az Üresség egy speciális kötet, tulajdonképpen egy vers, egy verskönyv. Egy nagyon személyes hajnaltól-hajnalig szóló történet. Egy nagy szerelem és egy nehéz éjszaka van mögötte - árulta el a szerző.

Turczi István, szerző: „Ez egy nagy lélegzetű vers. Én nem is tudtam, hogy Fehér Illés ezt olvasta. És azt sem tudtam, hogy lefordította. Írt nekem egy levelet, ugyanis ő engem rendszeresen fordít, de kicsi verseket. Folyamatosan fordít és rakja össze. Állítólag készül a következő kötet. És egyszer csak előállt azzal, hogy "Kedves István, itt az Üresség, megcsináltam és nézd meg. Szeretné kiadni a belgrádi kiadó. Nagyon megtisztelő, és nagyon nagy öröm.”

Turczi István
Zoran Bognar
Szabadkai Városi Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.