Ugrás a tartalomra

Kétszer negyven perc Puccinivel

2020.02.15
10:26
2020.02.15
18:26
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Állami Operaház művészei mutatkoztak be pénteken a IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok színházfesztiválon. Az Olasz rulett című darab Puccini életének utolsó szakaszát tárja a nézők elé.

A művészek egy igen sokrétű darabbal készültek a zentai közönségnek.
Haja Zsolt a budapesti Magyar Állami Operaház baritonja: „Az operának az összes műfaját, illetve szerzőjét felvonultatjuk a mai koncerten. Úgy, mint Mozartot, Rossinit, Puccinit, Verdit és Wagnert.”

A darab megalkotói egy olyan összeállítással készültek, amely Puccininek állít emléket, azonban nem a saját műveivel. Az énekes részeket prózai betétek szakítják meg, amelyből elénk tárul a neves olasz operaszerző életének utolsó szakasza.

Aczél András a darab rendezője kifejtette: „Puccini utolsó heteit éli, és tudja, hogy valamilyen módon be kell fejeznie a Turandot-ot. Tudjuk, hogy ezt nem sikerült neki, és Alfano, a tanítványa fejezte be ezt az utolsó művét. De innen indulunk, hogy Puccini kéri az orvosát, hogy tegyen valamit annak érdekében, hogy valahogyan adjon még neki 6 hetet, hogy ez a mű elkészülhessen.”

A IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok színházfesztivál vasárnap este a Love.hu című előadással zárul.

Teátrum Neked!
Magyar Állami Operaház

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.