Ugrás a tartalomra

Kiállítás a szabadkai Városháza előtt

2024.02.14
15:00
2024.02.14
16:41
Forrás
Pannon RTV
A Belgrádi Városi Múzeum A Nemanjić dinasztia uralkodói hagyatéka című kiállítása nyílt meg Szabadkán, a Városháza előtt. Az eseményt a szerb államiság napja rendezvénysorozata kapcsán szervezték meg.

Az ünnepélyes megnyitón Branko Ćurčić, a Tartományi Kormány alelnöke beszédében kiemelte, hogy a kiállítás által a szerb történelem egy nagyon fontos részébe nyerhetünk betekintést, hiszen a Nemanjić dinasztia uralkodása alatt Szerbia minden téren virágzott.

Az érdeklődőket fotókkal ellátott pannók várták, melyek kulturális emlékeket, építészeti, festészeti, valamint szobrászati értékeket is egyaránt bemutattak. Az eseményen Tomislav Žigmanov emberi-, kisebbségjogi és társadalmi párbeszédért felelős miniszter is beszédet mondott.

Szabadka
kiállítás
Városháza
államiság napja

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.