Ugrás a tartalomra

Kiállítás a zentai Városi Múzeumban

2020.11.15
11:47
2020.11.15
17:48
Forrás
Pannon RTV
A tárlat a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napján nyílt meg. A 68. alkalommal megtartott Zentai Művésztelepen készült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Múzeum kiállítótermében.

A tárlat a Helyi Színek - Helyszínek címet viseli. A kiállításmegnyitót a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napján tartották szombat este.

Tíz képzőművész alkotott az augusztus 10. és 15. között megtartott zentai művésztelepen. Mivel a szervezők nem szerették volna megszakítani a közel 70 éves hagyományt, a járványügyi előírásokat betartva szervezték a tábort. Gubik Korina, résztvevő: „Nekem nagyon fontos volt, személyes okok miatt, és ahogyan Pejin Attila a megnyitón is mondta, a művészek nagyon örültek, hogy együtt lehettek, látták egymást, és együtt alkothattak.”

A művésztelepen készült alkotásokat most is a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napján tárták a közönség elé. Pejin Attila, múzeumvezető, Városi Múzeum, Zenta: „Azt is külön ki kell emelni, hogy az alkotók példásan eleget tettek a felkérésnek, időben sikerült begyűjteni a munkákat. Majd a hozzáértők később megmondják, de szerintem egy kivételesen jó kiállítás állt össze, ez pedig nagy szó, hiszen csoportos kiállításról van szó, ott pedig mindig vannak problémák, akár a kiállítás megrendezésével, akár úgy egyáltalán.”

Amellett, hogy a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napját ünnepelték, a május 18-án elhalasztott Múzeumok Éjszakáját is szombat este tartották meg Zentán.

A kiállítást január 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők minden munkanap 8-tól 14 óráig, emellett, a tervek szerint, néhány szombaton is lehetővé teszik majd a látogatást.

Zenta
Városi Múzeum
kiállítás
Zentai Művésztelep
Helyi Színek - Helyszínek
Vajdasági Magyar Képzőművészet Napja

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.