Ugrás a tartalomra

Kiket díjaztak idén a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén? (videó)

2017.04.02
06:00
Szombat este ért véget a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője Zentán, ahol a zsűri több fő- és különdíjat is kiosztott
Szombat este ért véget a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője Zentán, ahol a zsűri több fő- és különdíjat is kiosztott. A 8 előadás közül a legjobbnak járó díjat a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund hozta el Paravarieté című drámájával. A darab női karakterét megformáló Dedovity Tomity Dina játékával kiérdemelte a legjobb női szereplőnek járó elismerést. „Nagyon örültem, elsősorban, mert ez az utolsó alkalmam, hogy ezt megkapjam, mivel negyedikes vagyok, és borzasztóan örültem neki.” A legjobb filmnek járó elismerést Szabó Margit Trim című alkotása érdemelte ki. „Arra próbáltunk ráfókuszálni, hogy milyen nehéz egyedit alkotni, hogy a művészetben milyen nehéz egyedit alkotni, és hogy le kell menni az alapokhoz a természetben, hogy megtaláljuk önmagunkat, és hogy azután képesek legyünk ezt átadni valamilyen formában. A színek a filmben ezt szimbolizálják.”



A szakmai zsűri az értékelésnél sokrétűen gondolkodott, és figyelembe vette azt is, hogy amatőr színészekről, illetve feltörekvő rendezőkről van szó. László Sándor, osztályvezető tanár, Újvidéki Színművészeti Akadémia: „Nem törekszünk maximalitásra, mert azt gondolom, hogy fiatal középiskolásoktól még nem is várható el, hogy 100 százalékos profi teljesítményt nyújtsanak, habár néha találkoztunk ilyennel is.” kszfv 1 A Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén a következő eredmények születtek: legjobb előadásnak a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund Paravarieté című drámáját választották, legjobb csapat a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Színházi Műhelye lett, innovatív díjban pedig a Kosztolányi Dezső Gimnázium csapata részesült. A legjobb női szereplőnek járó elismerést Dedovity Tomity Dina, a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund tagja, valamint Dragić Marianna, a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszója hozta el. A legjobb férfi szereplő díját Dudás Dániel, a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund színésze, és Ágyas Ádám, a Kosztolányi Dezső Gimnázium csapatának tagja érdemelte ki. A legjobb filmnek a Trim című alkotást választották, amelyet Szabó Margit rendezett. Perspektíva díjban részesült Bálint Márk: Bogarász című alkotása, valamint az övé lett a legjobb rendezőnek járó díj is. A főbb díjak mellett a zsűri több különdíjat is kiosztott, köztük a Tanyaszínházban és a MadT színésztáborban való részvételi lehetőséget, valamint kisebb ajándékcsomagokat.
Zenta
díjak
Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.