Ugrás a tartalomra

Kilencven éve jelent meg az Édes Anna (videó)

2016.11.25
08:44
Kosztolányi Dezső Édes Annájának 90
Kosztolányi Dezső Édes Annájának 90. évfordulóját ünnepelte a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata csütörtök este. A regény 1926 júliusa és novembere között jelent meg a Nyugat folyóiratban. Ebből az alkalomból a Népszínház színpadán újra láthatta a közönség az egyéves Édes Anna című előadást. A darabot Czajlik József rendezte, a színpadi adaptációt pedig Gyarmati Kata készítette el.   Gyarmati Kata, művészeti vezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „Ez a szöveg nem egy poros szöveg, a mai napig érvényes, kortárs szellemiségű szöveg. Természetesen egy regényről van szó, amit egy darabbá formáltunk át, és ennek a hangsúlyai teszik igazán aktuálissá azt a történetet, amiről valójában az Édes Anna szól.”



Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.