Ugrás a tartalomra

Kitartóan él és alkot a vajdasági színjátszó mozgalom

2019.04.05
19:59
2024.03.19
08:45
Elkezdődött a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. A szemlét idén Bácskertesen rendezik.

Elkezdődött a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. Az előadásokat minden évben szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A vajdasági magyarság amatőr színjátszásának szemléjét idén Bácskertesen rendezik, ahol a helyi társulat is jubilál.

Raffai Telečki Ágnes, szervező: „Tizenheten jelentkeztek a színjátszó találkozóra, ami azt gondolom - azt figyelembe véve, hogy milyen arányban fogyunk, milyen arányban költöznek el innen az emberek - még egy nagyon-nagyon jó szám. A korábbi években is 18-20 csapat jelentkezett általában, és azért azt is meg kell súgnom, vagy el kell árulnom, hogy ettől azért több színjátszó csoport van, létezik, dolgozik, de mindig vannak olyanok, akiknek valamiért nem sikerül elkészülni az új előadással a színjátszó találkozóra, vagy inkább azt mondják, hogy várnak egy évet, hogy biztosan jól beérjen az a darab, szóval a vajdasági színjátszó mozgalom kitartóan létezik, él és alkot tovább.”

Bácskertes
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Raffai Telečki Ágnes

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.