Ugrás a tartalomra

A klasszikus zene gyöngyszemei

2021.08.12
22:16
2021.08.13
16:17
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán kezdte nyári turnéját a Vajdasági Szimfonikus Zenekar

A klasszikus zene gyöngyszemei elnevezésű koncertet további négy vajdasági városban mutatják majd be. A szimfonikus zenekar koncertjén négy szólista is fellépett. A szabadkai közönség a fiatal tehetség, Lana Zorjan hegedűjátéka mellett, Dragoljub Bajić, Ljubica Vraneš és Dragana Radaković áriáit is hallhatta.

Dragana Radaković, szoprán: „Én a Csárdáskirálynő operettjéből adok elő egy áriát. Ez egy nagyon népszerű és vidám dallam. Minden zeneszám nagyon csábító és fülbemászó. Minden korosztálynak szól, széles körű közönségnek, tehát szép program ez és nagyon népszerű.”

A zenészek már nagyon várták, hogy újra együtt és közönség előtt játszhassanak. A koncerten Aleksandar Kojić vezényelt. „Mikor kültéri koncertekre készülünk, mikor ilyen szép környezetben vagyunk, mint amilyen Szabadka is, és mikor ilyen szép idő van, akkor olyan dallamokat kell játszani, amelyeket mindenki ismer, amelyeket mindenki felismer, és amelyek mindenki számára kedvesek.”

A Vajdasági Szimfonikus zenekar következő fellépése vasárnap lesz, Nagybecskereken. Ezután a nyár folyamán Mitrovicán, Zomborban és Versecen koncerteznek.

klasszikus zene
konsert
Vajdasági Szimfonikus Zenekar

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.