Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Klemm József haikui Szabadkán

2021.10.22
19:42
2021.10.22
19:49
Forrás
Pannon RTV
Klemm József Kilencvenkilenc című kötetéből válogatott versösszeállítással indította évadát a szabadkai Csáth Géza Művészetbaráti Kör.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az eseményen elhangzott, a művészetbaráti kör számára fontos, hogy vajdasági magyar írók és költők műveit mutassa be a közönségnek. Így esett a választás Klemm Józsefre is. A könyv, amelyből a verseket válogatták, 2013-ban jelent meg és haiku verseket tartalmaz. A haiku egyébként a japán költészet egyik jellegzetes versformája, egy haiku 17 szótagból áll. A rendezvényen, amelyet a Szabadkai Városi Könyvtárban szerveztek, a művelődési kör tagjai elszavaltak néhány verset, majd egy beszélgetés következett a szerzővel.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Klemm József: „A világban sajnos a szavak elveszítették az erejüket, devalválódtak, ugyanis nem érezzük már, hogy milyen jelentéstartalom van egy-egy szó mögött, és ha 17 szótagba kell sűríteni mindazt, amit el akarunk mondani, akkor egy kicsit jobban oda kell figyelni a szavakra, egy kicsit jobban oda kell figyelni, hogy hogyan szerkesztjük meg ezt a verset hiszen egyébként üresek lesznek ezek a versek.”

Klemm József
Életjel - Csáth Géza Művészetbaráti Kör

Most

Népszerű