Ugrás a tartalomra

A KMV beszédművészeti vetélkedőjének legjobbjai

2014.04.26
09:58
2017.10.16
10:23
A 47. KMV beszédművészeti vetélkedőjére 14 diák jelentkezett versmondással, 4 drámai monológgal, 7 prózamondással, 7 népmesemondással és 7 csapat méretette meg magát a megzenésített versek kategóriájá
A 47. KMV beszédművészeti vetélkedőjére 14 diák jelentkezett versmondással, 4 drámai monológgal, 7 prózamondással, 7 népmesemondással és 7 csapat méretette meg magát a megzenésített versek kategóriájában. A versenyzőket Mészáros Gábor és Szilágyi Ágota színészek, valamint Némedi Imre versmondó értékelte. A megzenésített vers kategóriában Fehér Nóra énekesnő, Antal Attila zeneszerző, rendező és Szerda Balázs népzenész zsűrizett. A legjobbak: A versmondók közül az óbecsei Péter Lea bizonyult legjobbnak. A drámai monológ kategóriában Katona Gábor Zentáról, prózamondásban pedig az ugyancsak zentai Szremkó Bettina győzedelmeskedett. A népmesemondók közül a zombori Dobó Márta, megzenésített versek kategóriájában pedig Beretka Csaba bizonyult a legjobbnak.

Megkezdődött a Középiskolások Művészeti Vetélkedője

2014. április 25., péntek

Középiskolások Művészeti Vetélkedője Óbecsén, immár 47-edszer. Középiskolások minden évben ilyenkor nyüzsögtek a középiskolás diákok. Pénteken a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat előadása zárja a rendezvényt, szombaton pedig tovább folytatódik majd a verseny. A KMV első napját a beszédművészeti vetélkedővel kezdték, azaz a döntős diákok versmondással és drámai monológokkal szerepeltek. Szilágyi Miklós, a KMV szervezőbizottságának elnöke: „A Fokos zenekar, óbecsei játszott, úgymond üdvözölve a közönséget. Mostmár javában folyik a vetélkedő. Az óta már meg volt a KMV tárlatának is a megnyitója, a képzőművészeti alkotásokból, ahol idén tényleg nagyon sok munka érkezett. Csak fotóból 213 fotó érkezett, úgyhogy a zsűrinek nem volt könnyű dolga.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pR_7s9K_ADI Prózamondással, népmesemondással folytatódott a nap, valamint megzenésített verseket adtak elő a döntősök. Péter Lea, résztvevő, Óbecsei Gimnázium: „Ami az eredményt illeti, én meg vagyok elégedve magammal, a többit a zsűrire bízom. Minden évben elég erős a mezőny, úgyhogy igazából nem leszek elkeseredett akkor sem, ha esetleg nem sikerül valami jelentősebb eredménnyel hazatérni.” A verseny nagy jelentőséggel bír a középiskolások számára, hiszen itt minden művészeti irányzatban megmutathatják a bennük rejlő tehetséget. Bata Rózsa magyartanár: „A Középiskolások Művészeti Vetélkedője nekem mint magyar tanárnak már lassan 20 éve szívem ügye. Idén három dikkal érkeztünk. Ma a drámai monológban, holnap pedig riporttal. Évről évre egyre erősebbek a diákok, bízunk abban, hogy pozitívan leszünk mi is értékelve.” A pénteki napot a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat előadása zárja. Szombaton tovább folytatódik a verseny, amely az irodalmi vetélkedővel veszi kezdetét.

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.