Ugrás a tartalomra

Koboldok és tündérek a színpadon - Készül a felnőtteknek szóló tündérmese

2023.04.28
15:15
2023.04.28
16:24
Forrás
Pannon RTV
Üzletemberek és koboldok, járókelők és víziluluk, lánykák és tündérek keresztezik egymás útját egy párhuzamos világban. Caryl Churchill Az iglic című darabjának fő motívuma a szeretetvágy.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának évad végi utolsó bemutatóját Siflis Anna rendezi. Az előadás érdekessége, hogy a szabadkai teátrum történetében először a színészek mellett bábok is szerepelnek az előadásban. A szabadkai származású rendező jelenleg a szegedi Kövér Béla Bábszínházban dolgozik és ez az első rendezése a szülővárosában.

Siflis Anna, rendező: „Ez egy különleges alkalom, hogy hazajöhettem és azokkal az emberekkel dolgozhatom, akikkel diákszínjátszóztam még a Fabula Rasaban, és olyan két színésszel is dolgozom - a Citronnyal és a Henivel -, akik kiskorom óra az életem részei. Ez egy különleges helyzet. Azért is új és izgalmas állapot, mert annyira összetett a szöveg és megoldásra, megfejtésre vár és nagyon hálás vagyok, hogy két olyan ember van mellettem a stábban, az Oláh Tamás és a Molnár Anna, akikkel nagyon jól lehet folyamatosan agyalni, hogy mi is van a mondatok mögött, mit, hogyan kell értelmezni, hogyan hat a koncepcióra. Ennyire izgalmas és egymásra utalt próbafolyamat még nem volt az életemben.”

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Siflis Anna
Az iglic
előadás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.