Ugrás a tartalomra

Koncertek sorozata a Kanizsa Feszten

2023.07.01
12:45
2023.07.01
15:38
Forrás
Pannon RTV
A Kanizsa Feszt idén is számos érdeklődőt vonz a magyarkanizsai Vásártérre. Pénteken mások mellett a Riblja Čorba adott koncertet.

Napközben megtartották a 6. Közösségi Napokat, amelyen a felnőttek és a gyerekek is találhattak maguknak kedvükre való programot.

Kézműveskedés, íjászat, társasjáték, ugrálóvár, arcfestés, állatsimogató és még számos program várta péntek délután a családokat a Vásártéren. Koncerttel is készültek a gyerekeknek. Az Alma együttes nagy sikert aratott.

Katona Dobó Daniella, Magyarkanizsa: „Minden évben jövünk, a lányoknak nagyon tetszik, izgalmasak a koncertek, szeretik a koncerteket, szeretik ők is az Alma együttest.”

A hivatalos megnyitón Újvári Zsombor, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője mondott beszédet.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a község majdnem minden településén van egy saját rendezvény, így Magyarkanizsának is a Kanizsa Feszt egy olyan rendezvénye, amely iránt nagy az érdeklődés.”

A Kanizsa Feszt több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött. Azóta számos változáson ment keresztül. Amellett, hogy megváltoztatták a fesztivál helyszínét, egyre több kísérőrendezvényt is hozzácsatoltak.

Forró Lajos, főszervező, Kanizsa Feszt: „A Kanizsa Feszt mindenkié, nullától 99 éves korig, vagy még annál tovább is. Mindenki megtalálja itt a szórakozását is. Itt is látjuk, hogy egy koncert előtt vagyunk, készülünk, rengeteg gyerek van a Vásártéren. Ennek mindig örülök és a szívemnek ez nagyon kedves, hogy egy ilyen közösségépítésbe fogtunk a Kanizsa Feszten.”

A koncertek este kilenckor kezdődtek. A fellépők között volt mások mellett Lotfi Begi és a Riblja Čorba együttes is.

A zárónapon pedig a lemezlovasok mellett színpadra lép Djomla és a Road zenekar.

Kanizsa Feszt
riblja čorba
Magyarkanizsa
vásártér

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.