Ugrás a tartalomra

Könnyed klasszikusok

2023.06.19
17:16
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartanak koncertet a szabadkai Városháza dísztermében a zene világnapja és Lányi Ernő halálának 100. évfordulója alkalmából június 21-én 19 órakor.

A koncerten főként magyar és cigány dallamok csendülnek majd fel Csonka Ferenc népzenész és Zsiga Pál, a klasszikus zene képviselője előadásában, a koncert korrepetitora pedig Németh György lesz. A klasszikus zenei koncertet a Szabadkai Filharmónia és a Hang Klasszikus Zenei Társulat szervezte. A művészek Sarasate, Monti, Weiner Leó és mások szerzeményeit szólaltatják meg. A belépőjegyeket a koncert előtt, a helyszínen is megvásárolhatják az érdeklődők 500 dináros áron.

Csonka Ferenc, népzenész: „Zsiga Pali ötlete volt, hogy csináljunk egy olyan koncertet, amelyben ezt a két műfajt valamelyest ötvözzük. Vagyunk már annyira tapasztalt vén rókák, hogy fel merjük vállalni azokat a zenei megoldásokat, amely alapján belevisszük a saját zenei meglátásainkat a zenébe, tehát Zsiga Pál a klasszikus művekbe, amelyek népdalok és magyar nóták alapján íródtak meg, ő beleviszi a saját vérmérsékletét, én pedig vettem a bátorságot, hogy mint tapasztalt népzenész népzenei alapokon megírt néhány klasszikus művet népzenei hozzáállással fogom elmuzsikálni, kicsit ötvözve különböző improvizációkkal és népzenei adalékokkal.”

koncert
Zsiga Pál
Csonka Ferenc
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.