Ugrás a tartalomra

Könyvbemutató és tárlat Szabadkán (videó)

2017.05.30
15:57
Képzőművészeti tárlattal egybekötött könyvbemutatót tartottak Szabadkán
Képzőművészeti tárlattal egybekötött könyvbemutatót tartottak Szabadkán. Képversek–Versképek címmel mutatták be Csík Mónika legújabb könyvét hétfőn a városháza alatti emléktárgyboltban. Korsós Karolina akvarellképekkel mutatkozott be. Csík Mónika legújabb kötetének címadó verse a Térhatárok, egy nemzetközi verspályázat győztese volt 2017-ben, néhány éve pedig a Zentai Énekelt Versek fesztiváljának kötelező megzenésített költeményeként vált ismertté. A költőnőt régóta foglalkoztatják a határok, nemcsak fizikai értelemben, hanem akár nyelvi-, kultúrák közötti, sőt a társműfajok közötti határok értelmezésében is. Csík Mónika, költő: „Én magam is amikor verset írok, akkor a filmmel, a színházzal, a képzőművészettel és a zenével is kacérkodom. Mindenképpen megpróbálom ötvözni az irodalomnak a társműfajait is a különböző művészetekkel.”



Térhatárok című verseskötetet Korsós Karolina illusztrálta, akinek képzőművészeti kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. A versek képeit nagyon finom áttetsző akvarell technikával festette meg. Korsós Karolina, képzőművész hallgató: „Ősszel kaptam el a teljes kéziratot, igazából két-három hét állt rendelkezésemre, hogy elkészítsem az alkotásokat. Többször is elolvastam a verseket és minden alkalommal újabb és újabb kép született meg a fejemben és nagyon nehéz volt választani.” A kiállítással egybekötött könyvbemutatót a szabadkai Életjel Kiadó és a Szabadkai Városi Múzeum szervezte.
kiállítás
Szabadka
Csík Mónika
könyvbemutató
tárlat
Korsós Karolina

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.