Ugrás a tartalomra

Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

2018.03.28
15:01
2018.03.28
16:19
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött az idei Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok kétnapos rendezvénysorozata Szabadkán. A program részeként az érdeklődők először egy irodalmi sétán vehettek részt.

A túrán körbejárták az író életének legfontosabb helyszíneit. Az irodalmi séta a Patria Hoteltől indult, ahol korábban Kosztolányi szülőháza állt, és a Svetozar Marković Gimnáziumnál ért véget. Ide járt az író, apja pedig igazgatója volt az iskolának. Szabadkán 25. alkalommal szervezik meg a Kosztolányi Dezső Irodalmi napokat.

Molnár Alexandra, diák: „Első alkalommal még verseny volt. Tavaly óta már nem verseny. A tavalyihoz képest, amikor még nem volt séta, most egy kicsit izgalmasabb.”

Az irodalmi sétán bárki részt vehetett.

Hicsik Dóra, könyvtáros, Városi Könyvtár, Szabadka: „A Kosztolányi séta alkalmával végigvesszük azokat a helyszíneket, amelyek köthetőek az író szabadkai éveihez, és még mindig megtalálhatóak a mi városunkban. Ezek az életéhez kötődő épületek, a valamikori szülőház helye, a gimnáziumi épülete, nagyszüleinek a háza, egyebek. Ide tartoznak még azok az épületek, amelyek a sárszegi regényeiben szerepelnek, a Pacsirtában és az Aranysárkányban.”

A Kosztolányi Dezső napok csütörtökön folytatódik. Délelőtt Szabadkán a Zentai és a Bajai úti temetőben koszorúzás lesz, 10 órától pedig a Városi Könyvtárban előadásokat tartanak. A program részleteit megtaláljak a Pannon RTV honlapján.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.