Ugrás a tartalomra

Kötetlen beszélgetéssel zárta kapuit a 65. Kanizsai Írótábor

2017.09.09
16:03
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A beszélgetés során, jófajta magyarkanizsai nedűvel töltve átadták az írótábor Vándorkulacs-díját, amit az idén Balogh István zentai származású, Budapesten élő és alkotó író vehetett át.

Péntek délután a magyarkanizsai Art Café-ban a vajdasági magyar könyvkiadók mutatták be legfrissebb kiadványaikat. Tízévesek című könyvéről, amely a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kiadásában jelent meg, maga a szerző, Balogh István beszélt a megjelenteknek.

Balogh István, író, Budapest, Magyarország: „Olyan élményeket tartalmaz, két tízéves gyerek történetét, akik 1956-ban voltak tízévesek. Az egyik én magam vagyok, a másik pedig egy Zoki nevű szabadkai cimborám. A mi élményeinket gyűjtöttem be, írtam meg novellában.”

A könyvbemutatók után a Széles utcán, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont előtt került sor az írótábor Szemtől szembe elnevezésű író-olvasó találkozójára, amelyen három fiatal irodalmár, Bíró Tímea, Losoncz Márk és Tékiss Tamás mutatkozott be. Utóbbi immár második, a Samu sejti című könyvéről szólt, amely puszta véletlenségből, ugyancsak egy tízéves, a jövőben élő kisfiú története.

Tékiss Tamás, író, Magyarkanizsa: „Biztos mind a kettőnknek érdekes téma volt a tízévesek világa, mert az ő világuk egy érdekes és izgalmas világ. Nagyon megkapó, ahogy ők a felnőtteket szemlélik, és nagyon jól lehet szatírát írni az ő szemszögükből.”

A pénteki nap zárásaként az Art Café-ban Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas soproni íróval, költővel, műfordítóval, az idei írótábor díszvendégével Berényi Emőke és Fehér Dorottya beszélgetett.

Magyarkanizsa
Írótábor
Balogh István
Tékiss Tamás
Rakovszky Zsuzsa

Most

13:35, Frissítve: 13:44

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.
11:34, Frissítve: 13:47

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.