Ugrás a tartalomra

Középiskolások Szín-és Filmművészeti Vetélkedője

2024.04.19
16:58
2024.04.19
17:17
Forrás
Vajdasági RTV
Színház- és filmkedvelő középiskolások mérték össze tehetségüket Zentán a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén. Az eseményre Vajdaság számos településéről érkeztek résztvevők.

A Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjére idén kilenc film és hat előadás érkezett.

Verebélyi Viktor, résztvevő, Bolyai Filmműhely: „Két filmmel neveztem be az idei KSZFV-re. Az egyik a Petőfis, ami Petőfi 200. évfordulójára készült, a másik pedig egy zentai könyvkötő, Novák Imre bácsi életét mutatja be.”

Mezei Sára Csenge, résztvevő, Palicsi Színjátszó Grund: „Az én karakterem Emily, ami a darab címe is. Nagyon röviden egy párról szól, akik ugyanazon a munkahelyen, ugyanolyan beosztásban dolgoznak, viszont nem a férfit léptetik elő, hanem a nőt. Igazából az előadás üzenete is arról szól, hogy egy ilyen szituációban, amikor a nő kerül feljebb, akkor egy férfi hogyan teszi tönkre a kapcsolatot, hogy megy tönkre az ő kapcsolatuk.” 

A szervezők elmondták, nagy öröm számukra, hogy idén a visszatérő csapatok mellett olyanok is részt vesznek a KSZFV-n, akik először mérettetik meg magukat. 

Virág Kiss Anita, szervező, KSZFV: „Például a Becsei Színjátszó Odú, illetve Topolyán is felnőtt a diákszínjátszókból egy olyan generáció, akik középiskolások, úgyhogy most ők is részt vesznek, de a visszatérőket is nagyon nagy szeretettel vártuk. Tényleg nagy öröm, hogy egyre több és több csapat jön vissza a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjére. A filmeknél a Bolyai Filmműhely már régi motoros, de most a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium is ismét belendült.” 

A rendezvény másnapján, azaz holnap filmes és színházi workshop várja az érdeklődő fiatalokat. 

Középiskolások Szín-és Filmművészeti Vetélkedője

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.