Ugrás a tartalomra

Közönségkedvenc lett A dög (videó)

2017.05.31
14:01
Vajon tényleg csak egy harmadik személy okolható egy többéves házasság felbomlásáért? – egyebek mellett ezt a kérdést feszegeti A dög című előadás, amelyet Kiss Csaba azonos című drámája alapján vittek színpadra az Újvidéki Színházban
Vajon tényleg csak egy harmadik személy okolható egy többéves házasság felbomlásáért? – egyebek mellett ezt a kérdést feszegeti A dög című előadás, amelyet Kiss Csaba azonos című drámája alapján vittek színpadra az Újvidéki Színházban. A komikus pszichodrámaként is jellemezhető darab az idei évad egyik közönségkedvence lett. A dög két középkorú ember szétesőfélben lévő házasságának történetét meséli el. A komikus elemekkel teletűzdelt dráma a férfi és a nő közötti kommunikációt, illetve annak hiányát, valamint a hosszú párkapcsolatok során kialakuló válságok okait boncolgatja. Irén, a megcsalt feleség szerepét Krizsán Szilvia alakítja. „Hál’ Istennek, személyes tapasztalatom ezen a téren nincs. Maga az elhagyott, megcsalt feleség karakterével nem is kerestem azonosulási pontot. A bántások, a bántódások, a hazugságok, ha valaki pofán hazudik, becsap, átver, mondjuk, ezek voltak azok a kapaszkodók, amik velem is történtek, nem egyszer. Ezek voltak, amik játszhatók voltak számomra az egész történetből.” dog-S ujvideki szinhaz a dog A történetben kialakuló krízishelyzetek mozgatórugója a fiatal Lilike. Ő azonban nem egy rosszindulatú lány, sokkal inkább egy eltévedt, szeretetre éhes, egyszerű teremtés. Baráth Attila már rutinosan játszik női szerepeket, ez a darab mégis tartogatott számára újabb kihívásokat. Baráth Attila, színész: „Igazából azt volt nehéz megtalálni, hogy valahol ártatlan ez a nő és teljesen el van veszve a világban. Tehát ő csapódik, ahova éppen lökik. Valamiféle szeretetre éhes, de nem teljesen úgy jön össze, ahogyan az igazából kellene, vagy szeretné.” ujvideki szinhaz a dog 1 A dög elsődleges célja a nézők megnevettetése és szórakoztatása. Feladatát és célját pedig nagyszerűen teljesíti, így várhatóan az Újvidéki Színház a következő évadban is műsorra tűzi majd. A darabot Olja Đorđević rendezte.



Újvidéki Színház
Kiss Csaba

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.