Ugrás a tartalomra

Közvita a Vajdasági RTV műsoráról Újvidéken (videó)

2016.12.08
20:20
Konstruktív és eredményes vita alakult ki csütörtökön a Vajdasági Rádió és Televízió idei utolsó közvitáján, amelyet Újvidéken tartottak
Konstruktív és eredményes vita alakult ki csütörtökön a Vajdasági Rádió és Televízió idei utolsó közvitáján, amelyet Újvidéken tartottak. A médiaház eleget téve törvényes kötelezettségének, összesen hat településen tartott közmeghallgatást az elmúlt hetekben Vajdaságban. Még több műsort fordítsanak le szerb nyelvre - ez az egyik legfőbb kérés, amellyel leginkább a szerb ajkú polgárok a Vajdasági RTV kisebbségi szerkesztőségeihez fordulnak. A nézők a televízió kettes csatornáján futó kisebbségi műsorokat többnyire pozitívan értékelik. A szerkesztőségeknél az elmúlt egy évben főleg a fiatal munkatársak képzése került előtérbe. Márton Attila, a VRTV kettes csatornájának főszerkesztője: „Először készítünk egy közös újévi műsort, amelyet a kisebbségi szerkesztőségek fiataljai készítenek. Olyan dolgokat is bevezettünk, hogy nem csak a magyar nyelvű miséket közvetítjük, például most karácsonykor, hanem a történelem során először szlovák nyelven közvetítünk evangélikus istentiszteletet. Amennyire tudjuk, csináljuk a dolgunkat.” vlcsnap-2016-12-08-19h45m08s54 Az Újvidéki Rádió magyar nyelvű műsora is elnyeri a hallgatók tetszését. Öreg Dezső, a magyar szerkesztőség fő- és felelős szerkesztője: „Zentán úgy láttam, hogy elégedettek az emberek azzal, amit az Újvidéki Rádiótól kapnak. Hallhattuk az újvidéki BTK újságírói szakának a közvélemény-kutatását is, amelyben szintén azt tapasztaljuk, hogy a VRTV magyar szerkesztőségének közszolgálati műsora kielégíti a követelményeket.” vlcsnap-2016-12-08-19h44m13s40 Aleksandra Đurić-Bosnić, a Vajdasági RTV programtanácsának elnöke szerint az Újvidéken megtartott közvita volt az eddigi legeredményesebb. A polgárok ugyanis aktívan bekapcsolódtak a vitákba. „Fontos a polgárok véleménye és a gondolataik, főleg, ha az eltér a hatalom véleményétől. Úgy gondolom, csak ilyen konstruktív, nyílt dialógusokon keresztül tudunk számítani arra, hogy a jövőben tényleg egy igazi közszolgálati médiaházunk legyen.”



A polgárok részéről pozitív, ugyanakkor negatív kritikák is elhangzottak. Slavica Subotić Braun, a VRTV ügyvezető programigazgatója: „Voltak kritikák, igazoltak és igazolatlanok. Rendben van. Voltak jó javaslatok is, milyen tartalmakkal bővítsük műsorainkat, és hogy mi a tartományi közszolgálati média szerepe. Az idei közviták hasznosak voltak és hozzájárultak azokhoz kiindulópontokhoz, amelyek mentén javítani tudunk a 2017. évi és az azutáni műsorainkon.” vlcsnap-2016-12-08-19h45m30s36 A Vajdasági RTV idén Újvidék mellett Zentán, Rumában, Szikicsen, Versecen és Nagybecskereken tartott közvitát.
Újvidék
közszolgálati
közvita
VRTV

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.