Ugrás a tartalomra

Krimivígjáték, bácsfeketehegyi módra

2018.04.12
16:08
2018.04.12
17:09
Forrás
Pannon RTV
A Kitty Flynnt imádta a közönség.

Hatalmas sikerrel, zsúfolásig megtelt színházteremben mutatta be Bácsfeketehegyen legújabb darabját a helyi Soma Színtársulat. Idén is vígjátékkal örvendeztetik meg a bácsfeketehegyi és a környékbeli közönséget, Hamvai Kornél: Kitty Flynn, szerelmes bulvárkrimi két felvonásban című darabja került a repetroárra Ralbovszki Csaba, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja rendezésében.

A pénzéhes, érdekházasságot kötni készülő szállodaigazgató, a balekot kereső szállodatulajdonosnő és orgazda, a féltékeny húga, a feltaláló londinerfiú, két ügyefogyott nyomozó, két sármos egymással vetélkedő bankrabló és a bájos, az igazit kereső mindeneslány, Kitty Flynn – ők a Soma Színtársulat legújabb darabjának szereplői. A szerelmes bulvárkrimi jellem- és helyzetkomikumban is gazdag. Hodik Anabella, tag, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „Már az olvasópróbáknál nagyon tetszett a darab, nagyon jókat nevettünk minden egyes olvasópróbán, aztán mikor végre feltettük a színpadra, akkor is láttuk, hogy ez azért ütni fog, úgyhogy gőzerővel próbáltunk, én is igyekeztem a szöveget is, meg a tőlem elég távol állót megfogni.”

A Feketics Művelődési Egyesület vezetőségének meghívására Ralbovszki Csaba, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja vállalata a rendezést, aki bácsfeketehegyiként maga is alapító tagja volt a Soma színtársulatnak. „Csináltam egy pici kasztingféleséget, szituációs gyakorlatokat, és nagyon örültem annak, hogy láttam potenciált, hogy szuperek a gyerekek, az időseket pedig ismertem, és ebből kellett összemixelni egy szereposztást, ami szerintem sikerült is.”

A bácsfeketehegyi színház zsúfolásig megtelt, a közönség élvezte a darabot, vastapssal jutalmazta a társulat munkáját. Szukola Béla, vezető, Soma Színtársulat, Bácsfeketehegy: „A bácsfeketehegyi közönség visszamenőleg évekre, évtizedekre mindig is jobban kedvelte a vígjátékot, a komédiát, talán azt az elvet, mottót tartva szem előtt, hogy van a nagybetűs életben elegendő bú és bánat, legalább, mikor eljönnek erre a másfél, két órára a színházba, akkor érezzék jól magukat, önfeledten, és megszűnjön körülöttük a külső világ.”

A bácsfeketehegyi Soma Színtársulat legközelebb április 13-án pénteken a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján mutatkozik be Nagykikindán a Kitty Flynn című vígjátékkal.

Soma Színtársulat
Bácsfeketehegy
Kitty Flynn
Ralbovszki Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.