Ugrás a tartalomra

Kúlán mutatták be az Isten műveinek szekértolója című könyvet

2018.11.30
10:32
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
A kötet A kötet Msgr. Miocs József aranymisés paptanárról, nevelőről és egyházzenészről, a szabadkai Paulinum Gimnázium és Szeminárium rektorának életéről és munkásságáról szól.

A könyvet a Táncsics-díjas újságíró, Szerdahelyi Csongor, a budapesti Katolikus Sajtóközpont igazgatója és a Katolikus Rádió szerkesztője állította össze, és az Agapé Kiadó jelentette meg.

Megtelt a kúlai Népkör nagyterme a Msgr. Miocs József aranymisés paptanárról, nevelőről és egyházzenészről szóló könyv bemutatóján. A kúlai származású, közvetlen természetű és segítőkész Miocs atyát sokan ismerik és szeretik szülővárosában. Fenyvesi József, Kúla: „Az idevaló gyerekekkel, fiatalokkal is nagyon szépen tud bánni és buzdítja is őket ministrálni, énekelni, az egyházi zenét minden esetben megemlítjük és mindig bátorít, mindenkit bátorít.”

A könyvet Harmath Károly atya, az Agapé Kiadóház igazgatója méltatta. A gazdag fotóanyagot tartalmazó kötet tulajdonképpen beszélgetés Msgr. Miocs Józseffel, a Paulinum Gimnázium és Szeminárium rektorával, amelyben felidézi kúlai gyermekkorát, iskolás éveit, pappá szentelését, a Paulinum újraindítását, valamint az egyházzenei tevékenységét. Msgr. Miocs József, rektor, Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium, Szabadka: „Az alapokat én mind Kúlán kaptam, amire azután csak építettem az életben, és amit elértem, azt javarészt ennek is köszönhetem, ezért örömmel jöttem ide, amikor a kúlaiak meghívtak és azt mondták, atya, ha már könyvet adtak ki önről, jöjjön, csináljunk egy bemutatót Kúlán, és mondtam, nagy örömmel és szeretettel jövök, különösen ebben az évben, amikor a Kúlai Népkör 150 éves évfordulóját ünnepli és ezt 150 évvel ezelőtt az akkori plébános alapította.

Miocs atya személyisége, munkássága és jelenléte felbecsülhetetlen a kúlai szórvány magyarság számára. Valka Károly, kúlai elnök, VMSZ: „Benne volt egy marék biztatás, ami a mai napig is megmaradt, mindig mondta, hogy látom, dolgoztok, csináljátok, jól csináljátok, így kell tovább, én támogatlak benneteket. Minden alkalommal, amikor találkoztunk, ezt elmondta, azt hiszem, hogy ez nagyon fontos volt számunkra és továbbra is ez így megmaradt.”

A bemutatón a Paulinum tanulói olvastak fel részleteket a könyvből, valamint zeneszámokkal tették ünnepélyessé a műsort. A jelenlevők ajándékba kaptak egy-egy példányt a kötetből.

Kúla
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.