Ugrás a tartalomra

Különleges zenét játszó duó lépett fel a palicsi Abbáziában

2019.06.21
07:51
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Egy igazán különleges hangzásvilágú koncert várta az érdeklődőket Palicson, az Abbázia moziban. A Dharma együttes lépett fel, melyet Jasna Jovićević és Mészáros Armand alkot.

A Dharma egy, a belső hangokból inspirálódó improvizatív, experimentális jazz zenét játszó zenei duó. A koncert egy Magyarországgal létrejött IPA-pályázat keretében valósult meg.

Mészáros Armand, zenész, Dharma: „A Dharma nevű együttesről van szó. Improvizatív zenét játszunk. Pár évvel ezelőtt hoztuk össze ezt a duót. Amikor Jasna visszajött Belgrádból, megkérdezte, hogy benne lennék-e egy projektben, aminek "Zvuk ptica" volt a neve. Ezek után elkészült a lemezt, és kiderült, hogy ilyen improvizációs zenében tudunk egyszerűen működni, és megbeszéltük, hogy onnantól kezdve ez a duó erről fog szólni.”

Abbázia
Dharma
koncert

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.