Ugrás a tartalomra

A kultúra, a tudomány és a vallás metamorfózisa (videó)

2016.11.10
13:43
A tudomány, a kultúra és a vallás eltávolodásával foglalkozik Horváth László bácsföldvári esperes plébános új könyve
A tudomány, a kultúra és a vallás eltávolodásával foglalkozik Horváth László bácsföldvári esperes plébános új könyve. A művet Szabadkán, a Városi Könyvtár olvasótermében mutatták be. A tisztelendő atya könyvében tudományos alapossággal tárgyalja a második vatikáni zsinat egyik fő témáját. Bár a szerző főként teológia hallgatóknak írta könyvét, bárkinek ajánlja, mivel szerinte a témája, a tudomány és a kultúra eltávolodása a vallástól továbbra is aktuális a XXI. században. Horváth László, a könyv szerzője: „A teológia nem azt akarja ezzel mondani, se a zsinat, hogy akkor a tudományt kizárjuk. Szó se róla, sőt a zsinat kimondja azt is, hogy autonóm a tudomány minden ága, így a művészet is, de akkor van probléma, baj, amikor a tudósok mindenáron függetlenné akarják magukat tenni a teremtő istentől.”



A beszélgetés moderátora Dosztán Tibor hittantanár volt. Elmondta, szerinte nagy szükség van a hasonló kötetekre a mai korban. „Egy olyan korszakban élünk, ahol az erkölcstelenség mind nagyobb formát ölt, ezt azt hiszem, mindannyian tapasztaljuk az életben, és valahol kell egy kiutat találni, visszafordítani az emberiséget az erkölcsi értékekhez, erkölcsi törvényekhez.” A könyvről folytatott beszélgetések szünetében a szabadkai Paulinum tanulói olvastak fel a kötetből részleteket.

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.