Ugrás a tartalomra

Kulturális Kaleidoszkóp Újvidéken

2023.09.08
11:42
2023.09.08
18:01
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök este Péter Bence világhírű zongoraműmész lépett fel, szimfonikus zenekar kíséretében.

Hatodik alkalommal rendezték meg az Újvidéki Kulturális Kaleidoszkóp ünnepség sorozatát, ahol csütörtök este Péter Bence világhírű zongoraműmész lépett fel, szimfonikus zenekar kíséretében.

Péter Bence már kis kora óta zongorázik és zenét szerez. Guinness-rekordot is döntött 20 évesen, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. Több mint 10 éve járja a világot és kápráztatja el közönségét szóló projektjével, valamint szimfonikus zenekar kíséretében.

„Az első kompozícióm szerintem majdhogynem egy ilyen koppintása lehetett valamilyen klasszikus zongoradarabnak, csak kicsit átvariálva, de ott éreztem először azt, hogy a zenét a semmiből is elő lehet állítani, nem muszáj csak kottából játszani.”

Az ünnepség alatt olyan neves előadók dalainak feldolgozásai is felcsendült, mint Michael Jackson és a Queen, emellett híres filmzenéket és saját szerzeményeket is hallhatott a nagyérdemű. A zongoraművészt a Vajdasági Szimfonikus zenekar kísérte.

Roman Bugar, a Vajdasági Szinfónkus zenekar igazgatója: „A Vajdasági Szimfonikus Zenekar évada úgy van kialakítva, hogy a hangsúlyt a klasszikus zenére helyezzük, és az ilyen kihívás valóban egy olyan dolog, amivel foglalkozunk, de nem túlzottan és nem sokszor, mivel úgy gondoljuk, hogy a Vajdasági Szimfonikus Zenekarnak főként a klasszikus zenére kell összpontosítania.”

A Kaleidoszkóp ünnepség programjai ingyenesen látogathatók. A három napon át tartó rendezvénysorozat alatt 13 neves előadó ad koncertet.

kulturális kaleidoszkóp
Újvidék
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.