Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Latinos hangulat, cirkusz és jazz

2021.07.10
15:59
2021.07.10
18:05
Forrás
Pannon RTV
Spanyol nyelvterületekről származó népi dalokkal, jazz koncerttel és cirkuszi előadással várta az érdeklődőket péntek este a Dombos Fest.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Természetesen nem maradt el a már hagyománynak számító fényfestészet sem. Még a nagy szél és a közelgő vihar sem riasztotta el az érdeklődőket.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az idén húsz éves fesztiválra Vajdaság egész területéről érkeznek résztvevők. Bakos Olivér Felsőhegyről jött, mint mondta már több mint 10 éve igyekszik minden évben ellátogatni a Hegyalja utcába.

„Igazából most annyira nem is követem a programokat, mert nekem valahogy ez a légkör meg a társaság, ismerősök, barátkozás ez a fő mozgatórúgója. A program az csak másodlagos, és ha van valami jó, akkor az egy külön öröm.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A székesfehérvári Fényszórók csapata már harmadik éve díszíti a löszfalat. Már 10 éve foglalkoznak fényfestéssel, rengeteg előkészített munkájuk van már, amelyből kiválaszthatják a fesztivál arculatához, a fellépők sorához illeszkedő képeket.

Gévai Bálint, fényfestő: „Digitális technikával és kézzel rajzolunk. Alapvetően én csinálom a diákat, a kollégáim pedig a technikai részt, ők is részt vesznek azért az alkotási folyamatokban, van egy-két ilyen mozgó szerkezetünk.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A vajdasági közönség többek között a mexikói, rajastani, cigány-török és macedón népi dalokkal is megismerkedhetett Keck Mária előadásában.

„Ez a projekt, amit láthattatok a fesztiválon, ez egy világzenei jazz fúziós duó. Itt flamencot táncolok meg különféle népi énekeket énekelek  jazzes feldolgozásban.”

A Dombos Fest szombaton és vasárnap is várja a látogatókat.

Dombor Feszt
Kishegyes

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.