Ugrás a tartalomra

Latinos hangulat, cirkusz és jazz

2021.07.10
15:59
2021.07.10
18:05
Forrás
Pannon RTV
Spanyol nyelvterületekről származó népi dalokkal, jazz koncerttel és cirkuszi előadással várta az érdeklődőket péntek este a Dombos Fest.

Természetesen nem maradt el a már hagyománynak számító fényfestészet sem. Még a nagy szél és a közelgő vihar sem riasztotta el az érdeklődőket.

Az idén húsz éves fesztiválra Vajdaság egész területéről érkeznek résztvevők. Bakos Olivér Felsőhegyről jött, mint mondta már több mint 10 éve igyekszik minden évben ellátogatni a Hegyalja utcába.

„Igazából most annyira nem is követem a programokat, mert nekem valahogy ez a légkör meg a társaság, ismerősök, barátkozás ez a fő mozgatórúgója. A program az csak másodlagos, és ha van valami jó, akkor az egy külön öröm.”

A székesfehérvári Fényszórók csapata már harmadik éve díszíti a löszfalat. Már 10 éve foglalkoznak fényfestéssel, rengeteg előkészített munkájuk van már, amelyből kiválaszthatják a fesztivál arculatához, a fellépők sorához illeszkedő képeket.

Gévai Bálint, fényfestő: „Digitális technikával és kézzel rajzolunk. Alapvetően én csinálom a diákat, a kollégáim pedig a technikai részt, ők is részt vesznek azért az alkotási folyamatokban, van egy-két ilyen mozgó szerkezetünk.”

A vajdasági közönség többek között a mexikói, rajastani, cigány-török és macedón népi dalokkal is megismerkedhetett Keck Mária előadásában.

„Ez a projekt, amit láthattatok a fesztiválon, ez egy világzenei jazz fúziós duó. Itt flamencot táncolok meg különféle népi énekeket énekelek  jazzes feldolgozásban.”

A Dombos Fest szombaton és vasárnap is várja a látogatókat.

Dombor Feszt
Kishegyes

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.