Ugrás a tartalomra

Lázár Tibor kapta a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat

2016.07.27
15:38
Lázár Tibor festőművész kapja a 2016
Lázár Tibor festőművész kapja a 2016. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat, határozott ma megtartott ülésén az elismerés bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva). Az indoklás szerint Lázár Tibor alkotásai szorosan kötődnek a szülőföldjéhez, Vajdasághoz, annak gazdag történelmi és kulturális áramlataihoz úgy, hogy megpróbál meghatározni egyfajta regionális identitást is a képzőművészet nyelvén. Személyéhez fűződik az Uncool Project létrehozása is, amelynek nem titkolt célja a fiatal vajdasági képzőművészek bekapcsolása a kortárs nemzetközi művészeti folyamatokba és az itt született alkotások megmérettetése a nemzetközi porondon. A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2016. szeptember 15-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is. (Vajdaság MA)

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.