Ugrás a tartalomra

A Leander Kills és a Roma Soul nyerte az első válogatót

2017.01.14
23:24
Holtversenyben két együttes, a Leander Kills és a Roma Soul nyerte A Dal 2017 első válogatóműsorát szombaton
Holtversenyben két együttes, a Leander Kills és a Roma Soul nyerte A Dal 2017 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Singh Viki, a Spoon 21 és Henderson Dávid, a tévénézők szavazataival Benji jutott tovább az elődöntőbe a magyar közmédia showműsorában. A rockos Leander Kills Élet című dala 40 pontot kapott a zsűritől, ugyanennyi jutott az autentikus cigányzenét modern dolgokkal ötvöző Roma Soulnak, amely a Nyitva a ház című számot énekelte. Szintén holtverseny alakult ki a 3. helyen, egyaránt 39 ponttal zárt Singh Viki és a Rain című dal, valamint a Spoon 21 előadásában a Deák. Ötödikként juttatta tovább a zsűri Henderson Dávidot, aki 37 pontot kapott White Shadows című számának előadására. A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített első válogatón a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Molnár Ferenc Caramel - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével és sms-ben is szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket a pontszámokat összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal. A_Dal_2017_próba_1_fotokredit_MTVA A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Benji és a Karcok című dal lett, így ő is bekerült az elődöntőbe. A második válogatót január 21-én, a harmadikat január 28-án rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két elődöntőbe, amely február 4-én és 11-én lesz. A Dal február 18-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 62. Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben. (MTI)

Indul A Dal 2017

Szombaton este rendezik A Dal 2017 első válogatóját: a Duna televízióban élőben látható showműsorból hatan jutnak tovább az elődöntőbe. A Dal 2017 végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati első adásban tíz lesz látható-hallható. Közöttük lesz Benji (dalának címe: Karcok), Calidora (Glory), Csondor Kata (Create), Henderson Dávid (White Shadows), a Leander Kills (Élet), a Rocktenors (Ősz), a Roma Soul (Nyitva a ház), Singh Viki (Rain), a Spoon 21 (Deák) és a The Wings (Mint a hurrikán). A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente, a zsűriben Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Molnár Ferenc Caramel ül. A Dal első műsorának vendége a Margaret Island együttes lesz, amely új albuma egyik dalának televíziós premierjét tartja a showban. A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség; szavazni A Dal 2017 applikációval a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül lehet. A produkciókra leadott voksokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével. Az MTVA sajtóirodájának tájékoztatása szerint a mediaklikk.hu/a-dal-videok/ oldalra már a számok akusztikus verziói is felkerültek. Ezeket az Akusztik menüpont alatt lehet meghallgatni és az első élő válogató show után szavazni is lehet január 20-án éjfélig. A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is. A Dal – Kulissza című műsor, amelyben az Akusztik szavazás indul, ugyancsak szombaton kezdődik a Dunán. Közvetlenül a dalválasztó show után Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió műsorvezetője beszélget a versenyzőkkel, zsűritagokkal, korábbi nyertesekkel. (Hirado.hu, MTI)
verseny
eurovízió

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.