Ugrás a tartalomra

Lélekkel megfestett síkság

2018.05.15
07:22
2018.05.15
16:23
Forrás
Pannon RTV
Lélekkel megfestett síkság címen rendezett kiállítást a péterrévei Da Vinci Civil Szervezet amatőr festőcsoportja a zentai Alkotóházban. Az érdeklődők 12 amatőr képzőművész alkotásait tekinthetik meg.

Seres Ildikó két éve tagja a civil szervezetnek és 3 éve foglalkozik selyemhímzéssel. Munkáinak egy részében a szalaghímzés technikáját kombinálja a festészettel. Az Alkotóházban három képét állították ki.

Seres Ildikó: „Ezek a képek szalaghímzéssel készültek, méteráru szalaggal. Ezt úgy varrjuk, mint bármi mást, de a szalagból elő kell bújnia a motívumnak, például a virágnak. Az, amit készítünk, annak megfelelőnek kell lennie. És elég nehéz, mert nagy tűvel kell dolgozni, és fogóval áthúzni.”

Zentán 32 alkotást állítottak ki. A rendezvény a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a 2007-ben alakult péterrévei Da Vinci Civil Szervezet szervezésében valósult meg.

Stanojev Német Annamária, vezető, Da Vinci Civil Szervezet, Péterréve: „Előtte már tevékenykedtünk kisebb-nagyobb sikerrel. Akkor jött az ötlet, hogy alakítsunk egy civil szervezetet, ami egybegyűjti a kézműveseket, fafaragókat, festőket. Tudjuk egymást segíteni a munkában, a haladásban, a fejlődésben. És mindenki számára lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, kiállításra, festőtáborokba való részvételre.”

A civil szervezet vezetője hozzátette, eddig összesen 82 kiállításon kaptak helyet a szervezet tagjainak alkotásai. A Lélekkel megfestett síkság című tárlat május 23-ig lesz megtekinthető az Alkotóházban.

Péterréve
Da Vinci Civil Szervezet
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.