Ugrás a tartalomra

Léphaft Pál kiállítása a belgrádi Collegium Hungaricumban (videó)

2017.03.31
13:22
Léphaft Pál alkotásait bemutató kiállítás nyílt Belgrádban
Léphaft Pál alkotásait bemutató kiállítás nyílt Belgrádban. A Palikatúrák nevet viselő tárlat megnyitójára csütörtök este került sor a belgrádi Collegium Hungaricum nagytermében. A karikatúrának - ugyanúgy mint a művészet egyéb ágazatainak - fontos feladata a valóság mögött felfedni az igazságot - mondta el a kiállítás megnyitóján Klemm József, az est házigazdája. Klemm József, vezérigazgtató-helyettes, Vajdasági RTV: „Ha a különböző művészetekben megpróbáljuk ugyanezt a célt megvalósítani, akkor azt hiszem, egy nagyon fontos lépést teszünk az emberi közösség fejlődése felé. Úgy érzem, hogy Léphaft Pál mostani karikatúrái is éppen arra tanítanak bennünket, hogy minden pillanatban járjunk nyitott szemmel.” Léphaft Pál szerint a karikaturista egy újságíró, aki nem betűkkel írja meg véleményét, hanem egy, a valóságot humorosan elferdített képbe sűríti.



Léphaft Pál, karikaturista: „Bemutassuk azt, mi hogy látjuk a vajdasági, a magyarországi, a szerbiai és egyáltalán a világmindenséget, ami belefér néha egy kis karikatúrába, néha pedig egész életen át lehet rajzolni azt a karikatúrát. Én azt hiszem, hogy a 40 év alatt nagyjából megtanultam rajzolni és ez amit itt látunk egy szerény válogatás. Tessék, nézzék meg.” Léphaft Pál 1952-ben született Nagybecskereken. Első karikatúrája a Magyar Szó napilapban jelent meg. Az elmúlt évtizedekben alkotásait külföldön is számos elismerésben részesítették. A tárlatot megnyitóján a vendégeket Miroslav Jovančić hegedűművész és Bakos Árpád énekes szórakoztatta. Léphaft Pál alkotásait az érdeklődők április közepéig tekinthetik meg a belgrádi Collegium Hungaricum nagytermében.
kiállítás
belgrádi Collegium Hungaricum
Léphaft Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.