Ugrás a tartalomra

Lidércek a szekrényben

2023.10.31
21:43
2023.11.01
16:47
Forrás
Pannon RTV
Mit tehet, akit kiközösítenek, és mit tehetnek a többiek? Vajon mi történik, ha valaki más, mint a többiek? Lidércek a szekrényben címmel mutatta be a Szabadkai Gyermekszínház legújabb előadását.

Izgalmas előadással rukkolt elő a Szabadkai Gyermekszínház. Környezetünkben és mindenhol a világban, léteznek kitaszított gyermekek, akiket csúfolnak, bántanak, kiközösítenek, mert mások. Ezekhez a gyerekekhez szól a darab, hogy ne féljenek, mert nincsenek egyedül. Lénárd Róbert drámájában kiderül, hogy a Szekrényszörnyek nem is annyira ijesztőek, és hogy amitől elsőre félünk, az később megerősít minket.

Puskás Zoltán, rendező: „Ügyeltünk arra, hogy megmaradjanak a fontos momentumok, amik történnek ilyenkor egy ember életében. Egy fiatalember, egy gyermek életében, amikor főleg az iskolában atrocitások érik, de mértékkel. Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy eljusson mindenkihez muszáj óvatosan fogalmazni, de nem szabad elbagatellizálni sem a történetet, hanem komolyan kell venni. Az ember mindig a saját tapasztalataiból táplálkozik.”

 

László Roland játszotta azt a kisfiút, aki kicsit más, mint a többi gyerek. Félénk, magába húzódó, szemüveges és hatalmas képzelőereje van: „Ilyen fajta kirekesztettséget én nem éltem át, és ilyenkor a színész megpróbál más forrásból tapasztalatot gyűjteni, beveti az empátiáját, annak érdekében, hogy ezt az üzenet átadjuk, ami hatalmas és nagyon fontos.”

Az üzenet pedig az, hogy merjünk olyanok lenni, amilyenek vagyunk és ne akarjunk beleolvadni a szürke tömegbe.
Nyúl Péter és Nyúl Luca:
„- Az a lényeg, hogy mindig legyél önmagad és ne máshoz hasonlítsd magad és ha más másmilyen, mint te, az ne zavarjon téged.
- Nehéz önmagad lenni?
- Szerintem nem, úgy a jó, ahogy te akarod. Nem kell mindig másnak lenni, hogy jó legyél a világnak.”

A gyerekek tehát megértették. A rejtélyes Z generáció nagyon élvezte az előadást.

Lidércek a szekrényben
Szabadkai Gyermekszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.