Ugrás a tartalomra

Lila ákác - az évad első bemutatója

2018.09.29
07:45
2018.09.29
15:36
Forrás
Pannon RTV
Úriasszonyok, táncosnők, a Casino, és a liget egy letűnt kor, a háború előtti békebeli Budapest hangulata. Az új színházi évad első bemutatóját, a Lila ákácot, péntek este láthatta a közönség.

Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának premierjét Sebestyén Aba rendezte. A Lila ákác története könnyet és kacagást ígér. Az előadás látszólagos története Tóth Manci és Csacsinszky Pali szerelme, de lényegében sokkal több annál.

Sebestyén Aba, rendező: „Próbálunk a mából kérdezni. Szép Ernő sokrétegű gyönyörű szövege által kicsit rákérdezni, hogy mi is számunkra a boldogság, mik jelentik ma nekünk a boldogságot. Mi a felnőtté válás? A hazugságainkról beszélünk egy kicsit, önmagunk és mások ellen elkövetett hazugságokról.”

 

Szép Ernő szerelmi históriája a múlt század drámairodalmának legpoetikusabb alkotásainak egyike, ahol a háború előtti békebeli Budapest színterein Csacsinszky Pali a boldogságot keresi egy szerelmi háromszögben.

Pálfi Ervin, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Színpadon ritkán van alkalmunk ilyen szövegekkel dolgozni, mint a Lila ákác. Nekem személy szerint jól esett egy picit kimozdulni ebből a világból, a huszonegyedik századi kortárs színházcsinálásból, amit nagyon szeretek csinálni, de ez most egy lubickolás volt.”

Pámer Csilla a főszereplő Tóth Mancit, a városligeti leányzót alakítja. „Ez a szerep egy nagyon nyitott, nagyon őszinte jelenlétet követel a színpadon és itt az embernek tényleg ki kell nyitnia a lelkét.”

Az első röprízt ma este láthatják, októbertől pedig folyamatosan a repertoáron szerepel majd.

Szabadka
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.