Ugrás a tartalomra

Ma kezdődik a 24. palicsi filmfesztivál

2017.07.15
12:37
2024.03.19
08:50
Az ünnepélyes megnyitó után az első alkotás, amelyet a közönség láthat, Enyedi Ildikó magyar rendező Berlinben díjazott filmje.

Mától az európai filmek kerülnek fókuszba Palicson és Szabadkán – este kezdődik a 24. palicsi filmfesztivál a Szabadtéri Színpadon. Az ünnepélyes megnyitó után az első alkotás, amelyet a közönség láthat, Enyedi Ildikó magyar rendező Berlinben díjazott filmje.

Slavko Štimac népszerű szerb színész nyitja meg ma este a 24. palicsi filmfesztivált – átadják neki az idei két Lifka Sándor-díj egyikét. Az elismerést az európai filmművészethez való hozzájárulásáért, életművéért kapja. Štimacot számos filmből ismerhetjük, egyebek mellett az Emlékszel Dolly Bellre?, az Underground vagy Az élet egy csoda című filmekben láthattuk. A másik európai díjazott az angol Christopher Hampton forgatókönyvíró, akinek a legismertebb műve a Veszedelmes viszonyok, amelyért Oscar-díjat is nyert. A fesztivált Enyedi Ildikó alkotása, A testről és lélekről című Arany Medve-díjas film nyitja meg, vasárnap este pedig 9-től Mundruczó Kornél Jupiter holdját, 11-től a Rövid kirándulás című horvát filmet vetítik a fő programban, a palicsi Szabadtéri Színpadon. A belépő két filmre 300 dinár. Vasárnaptól az Eurocinemában tűzik műsorra a Párhuzamok és ütközések programrész műveit délután fél 5-től, a jegyek 200 dinárért vásárolhatók meg. Minden más filmes program díjmentes. Az új magyar alkotásokat szintén fél 5-től mutatják be a Lifka Sándor Art Moziban, utána pedig ugyanitt a horvát műveket vetítik fél 7-től.

 

filmfesztivál

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.