Ugrás a tartalomra

Ma van a magyar dráma napja

2017.09.21
11:41
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
A magyar dráma napja alkalomából a színházak szerte Magyarországon és a határon túl is magyar szerzők műveivel, nyílt próbával, díjátadóval és rendhagyó programokkal várják a közönséget.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.

Ezen a napon adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat, a Színikritikusok Díját és a Színházi Dramaturgok Céhének elismerését is.

A magyar dráma napján Vajdaságban is lesznek események. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata színre viszi a Kemping című zenés-táncos revüt Hay János művei nyomán. A premier este fél nyolckor kezdődik. Az Újvidéki Színházban pedig este héttől a Fekete című előadást tűzték műsorra Žanko Tomić rendezésében. Belépőt ezen a napon nem kell fizetni, csak egy könyvet kell a nézőnek magával vinnie. Az évad a Könyvből sosem elég szlogennel indul Újvidéken. 

Vajdaság
magyar dráma napja
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.