Ugrás a tartalomra

A Mágnás Miskára kíváncsi mindenki

2012.08.10
16:00
Rendkívüli az érdeklődés az idei utolsó Dóm téri produkció, a Mágnás Miska iránt: a jövő pénteki bemutatóra és az azt követő szombati előadásra már minden jegy elkelt
Rendkívüli az érdeklődés az idei utolsó Dóm téri produkció, a Mágnás Miska iránt: a jövő pénteki bemutatóra és az azt követő szombati előadásra már minden jegy elkelt. A vasárnapi és hétfői napra is már csak korlátozott számban kaphatók belépők. Naponta 10-12 órát próbál a Mágnás Miska társulata. A munkát nehezíti a hőség, a Fodor József Szakközépiskola tornatermében ugyanis még este 10-kor is több mint 30 fok van. „Amennyire mondjuk, egy habkönnyű dolognak tűnik kívülről, merthogy zenés meg operett, meg alapvetően bohóckodás, ez nagyon nehéz műfaj, és annak, akinek olyan is a szerepe, hogy egyszerre kell énekelnie, táncolnia, ez egy bitang nehéz dolog” – véli Szatory Dávid színművész. Alföldi Róbert azt mondja, az operett igazi kihívás számára. Szerinte a műfajt nem kell megújítani, egyszerűen csak magas szakmai színvonalú előadásokat csinálni.



„Semmi újítás nincsen benne, annyi talán, hogy komolyabban van véve, tehát picit talán stílusában valóban maibban vannak ezek játszva, vagy néminemű összekacsintás, vagy néminemű idézőjel van belerakva, de az semmiféleképpen sem a műfaj kigúnyolása, hanem valamiféleképpen kicsit, talán színháziasabb megközelítés, mint a klasszikus operett” – emelte ki a rendező, aki nem bízta a véletlenre a szereposztást sem. A darabban többek között Molnár Piroska, Hirtling István, László Zsolt, Náray Erika, Radnay Csilla és a szegedi Rácz Rita játszik. A címszerepet – a Szabadtéri színpadán már otthonosan mozgó – Stohl András alakítja. A próbaidőszak még bő egy hétig tart, a darabot jövő pénteken mutatják be. A premiert követően a Mágnás Miskát még háromszor tűzi műsorára a Szegedi Szabadtéri Játékok.
Szeged
Mágnás Miska

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.