Ugrás a tartalomra

Magyar film is indul a Kunstendorfon

2017.01.09
15:10
Bucsi Réka Love - Szerelem című animációs rövidfilmje képviseli Magyarországot Emir Kusturica szerb filmrendező film- és zenei fesztiválján, a január 14
Bucsi Réka Love - Szerelem című animációs rövidfilmje képviseli Magyarországot Emir Kusturica szerb filmrendező film- és zenei fesztiválján, a január 14. és 19. között rendezendő 10. Kustendorfon. A jubileumot ünneplő fesztiválon a fiatal rendezőkre, valamint a jövő filmeseire helyezik a hangsúlyt. A versenyprogramban 22 alkotás szerepel szerte a világból. A filmek a rendezvény fődíjaiért, az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért versengenek. Tavaly egy magyar alkotás, Borbás Dávid Wartburg című rövidfilmje nyerte el a fesztivál fődíját. A rendezvény nyitófilmje Lav Diaz műve, Az asszony, aki elment című film lesz, amely Velencében Arany Oroszlánt kapott. Emir Kusturica új alkotását, a Tejúto int is bemutatják. A fesztivált ezúttal is a Mokra Gora hegységben, a Montenegró, Szerbia és Koszovó határán felépített autentikus faluban rendezik meg. (MTI, Beta, kép: FoNet)
filmfesztivál
magyar film

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.