Ugrás a tartalomra

Magyar Filmhét: A martfűi rém a legjobb film

2017.03.05
21:31
A martfűi rém című alkotás nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti budapesti gáláján másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 23 kategóriában
A martfűi rém című alkotás nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti budapesti gáláján másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 23 kategóriában. A martfűi rém összesen 9 kategóriában nyert díjat, a Tiszta szívvel pedig öt elismerést kapott. A legjobb női főszereplőnek Szamosi Zsófiát választották A martfűi rémben nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi főszereplő Thuróczy Szabolcs lett a Tiszta szívvel című filmben megformált szerepért. A legjobb rendező Sopsits Árpád lett A martfűi rém című filmért, a legjobb operatőrnek Szabó Gábort, ugyanennek az alkotásnak a fényképezőjét választották, a legjobb forgatókönyvért járó Magyar Filmdíjat Till Attila vehette át a Tiszta szívvel című alkotásért. A legjobb játékfilmes női mellékszereplőnek járó díjat Ónodi Eszter kapta a Halj már meg! című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi mellékszereplő Fekete Ádám (Tiszta szívvel) lett. Kisjátékfilm kategóriában a legjobb alkotásnak az Oscar-díjas Mindenkit választottak. A díjazottakat a Magyar Filmakadémia tagjai választották ki. (MTI)  

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.