Ugrás a tartalomra

A magyar költészet napja - irodalmi est Bácsgyulafalván (videó)

2017.04.12
07:44
A magyar költészet napja alkalmából irodalmi estet tartottak Bácsgyulafalván a zombori Laza Kostić Művelődési Központ szervezésében
A magyar költészet napja alkalmából irodalmi estet tartottak Bácsgyulafalván a zombori Laza Kostić Művelődési Központ szervezésében. A rendezvény vendége Lennert Móger Tímea doroszlói költő volt. A rendhagyó író-olvasó találkozón a közönség is megosztotta kedvenc verseit. Gyerekek és felnőttek legkedvesebb verseikkel érkeztek a bácsgyulafalvi könyvtárba a magyar költészet napján. Volt aki szavalt, volt aki olvasott. A klasszikusok, mint Petőfi Sándor, de a kortársak, mint Lackfi János is a kedvencek között voltak. Opacsity Kitti, Bácsgyulafalva: „Nagyon szeretek szavalni, kedvencem a Petőfi Sándor: Anyám tyúkja.” Utvic Szanella, Bácsgyulafalva: „Ez a mai rendezvény nekem nagyon tetszett, mert sok verset mondhattunk el egymásnak és én is szavalhattam újra.”



Az est vendége Lennert Móger Tímea doroszlói költő volt, akit Pelt Ilona, a doroszlói Kuckó Gyermeksarok civil szervezet elnöke mutatott be a közönségnek. Lennert Móger Tímea, költő, Doroszló: „Felolvasták egymásnak ezeket a sorokat, ezeket az üzeneteket, őszintén szólva nem gondolná az ember, hogy erre ekkora igény van és ez iránt ekkora az érdeklődés, nagyon büszke vagyok erre a közösségre, hogy erre képes a mai korban.” Dosztán László, doroszlói zenész gitárkísérettel Fehér Ferenc és Lennert Móger Tímea megzenésített verseit adta elő. Varga Mónika, szervező, Bácsgyulafalva: „Tudatosan választottuk a helyszínt, a könyvtárat és hívtunk meg gyerekeket, azért, hogy újra a gyerekek szokásává alakítsuk a könyvtárba járást, az olvasást és hívtunk író vendéget, hogy a gyerekek ne csak a történelemből ismerjék az írókat, hanem a ma élő, jelen világban megismerjenek egy írót.” A bácsgyulafalvi magyar költészet napi rendezvény résztvevőit a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár könyvvel ajándékozta meg.
Bácsgyulafalva
irodalmi est
magyar költészet napja

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.