Ugrás a tartalomra

A magyar kultúrát és oktatást támogató pályázat külhoni szervezeteknek (videó)

2017.01.24
10:27
Mintegy egymilliárd forint értékben írt ki pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
Mintegy egymilliárd forint értékben írt ki pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a határon túli magyar civil szervezetek részére. A pályázatok a magyar kultúra és oktatás támogatására irányulnak.   A magyar kormány nagy hangsúlyt fektet a határon túli magyarság kulturális, oktatási és közművelődési programjainak támogatására. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatón számolt be az idei pályázati kiírásról. „A BGA Zrt kiírta az ez évi támogatási pályázatait 940 millió forinttal, majd Kárpátaljára ezt még 60 millió forinttal ki fogjuk egészíteni. Így lesz egymilliárdos ez a keret. A pályázati felhívás január 18-tól olvasható a www.bgazrt.hu honlapon.”



A pályázatokon határon túli magyar civil, egyházi és szociális szervezetek indulhatnak a magyar közösség céljait szolgáló programokkal, fejlesztésekkel. A vajdasági regionális keretből maximálisan 600 ezer forintnyi támogatásra pályázhat egy-egy szervezet. „Ezeknél a pályázatoknál gyakorlatilag az élet minden területéről lehet pályázni. Egy a cél, hogy a magyar identitást, magyarságunkat tudjuk megőrizni a pályázatok segítségével is, úgyhogy én biztatok mindenkit, hogy nyugodtan pályázzon, érjen el bennünket. Remélem, hogy még az első fél évben a fizetések is meg fognak történni.” A pályázatok beküldési határideje február 22-e.
oktatás
Kultúra
pályázat
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
külhoni szervezetek

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.