Ugrás a tartalomra

Magyar szemmel - vajdasági alkotók képeit is kiállították Budapesten

2023.06.23
14:40
2023.06.23
18:03
Forrás
Pannon RTV
Budapesten kiállítás keretében mutatták be a Magyar Szemmel címet viselő fotó- és rajzpályázat díjazott alkotásait. A pályázatot Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága hirdette meg. A díjazottak között Vajdaságban készült alkotások is voltak.

Anyaföld, anyanyelv és anyaszív. Ezek voltak a témái a második alkalommal meghirdetett fotó- és rajzpályázatnak. A budapesti kiállításon a zsűri által kiválasztott legjobb alkotások szerepeltek.

Emmer László, fotográfus: „A dobogóra került képeknél fontosnak találtam, hogy a fotográfia különböző műfajai jelenjenek meg. Tehát mondjuk a dokumentarizmus, a portréfotográfia, a tájábrázolás. Ezek a fotók talán az autonóm fotó felől érkeznek. Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatnám, hogy olyan képek, amik önmagukban megállnak a falon."

A felhívásra mintegy 2 000 pályamunka érkezett be. A pályázaton külhoni magyarok is részt vehettek.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „Azért tudtuk megőrizni nemzeti kincseinket, mert a magyarok egy gondoskodó nemzetben egyesültek. Erre tekintettel 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában. A gondoskodás az, amikor odafigyelünk a másikra, segítjük, támogatjuk, szeretettel és elfogadással vagyunk iránta. Mi magyarok már bizonyítottuk, hogy számíthatunk egymásra a bajban a legszűkebb otthoni környezettől a helyi közösségekig, a legtágabb, egész világot átfogó magyar összefogásig, mindenhol láthatjuk ezt a gondoskodó összefogást."

A fotópályázat díjazottjai között két magyarkanizsai is szerepel. Dobricski Réka Anyanyelv témában 3. helyezést, Srdić Igor Anyaszív témában pedig szintén 3. helyezést ért el. Közönségszavazat alapján a legjobb 30 fotó közé sorolták a szabadkai Tamasi István és a gombosi Bálint Német Eszter fényképét is.

Magyar szemmel
pályázat
fotó
fotókiállítás
Budapest
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.