Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is bemutatták az Aracs 1956-tal foglalkozó számát (videó)

2017.02.24
08:59
Szabadka és Szeged után Magyarkanizsán is bemutatták az Aracs folyóirat október 23-ai számát, amelyben egy külön tematikus blokk foglalkozik az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc történéseivel
Szabadka és Szeged után Magyarkanizsán is bemutatták az Aracs folyóirat október 23-ai számát, amelyben egy külön tematikus blokk foglalkozik az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc történéseivel. Az Art Caféban megtartott esten folytatott beszélgetés során az egybegyűltek részleteket láthattak Bicskei Zoltán Álom hava című filmjéből. A 61 évvel ezelőtti eseményekről Wittner Mária 56-os halálraítélt, Gubás Ágota, az Aracs olvasó-szerkesztője és Gyurkovics Hunor képzőművész mellett ismert magyarországi írók beszélgettek a bemutató moderátorával, Bata Jánossal, a délvidéki magyarság közéleti folyóiratának főszerkesztőjével.



Bata János, főszerkesztő, Aracs folyóirat: „Említeném Benedikty Tamás írót, aki az 56-os nagy regény szerzője, amelynek címe Szuvenír. Két vaskos kötetben beszél 56 történetéről, harmadikként nem utolsósorban említeném Domonkos László írót, aki ebben a számban is és minden bizonnyal itt, Magyarkanizsán is 56 egyik kevésbé ismert oldaláról fog beszélni, azokról a szovjet katonákról, akik átálltak a magyar szabadságharcosok oldalára.”
Aracs
Bata János

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.