Ugrás a tartalomra

A medve és a farkas

2022.01.28
10:32
2022.01.28
15:32
Forrás
Pannon RTV
A medve és a farkas furfangos ötlete szórakoztatta a moholi színházteremben a gyerekeket. A mesekedvelők a Jancsi Bohóc Bábszínház Egyesület új bábjátékát láthatták, amely magával hozta a tavasz hangulatát.

Jancsi bohóc és társai újabb mesével kedveskednek a gyerkőcöknek és minden mesekedvelőnek. A Jancsi Bohóc Bábszínház Egyesület új meséjének címe A medve és a farkas, melyet a moholi színházteremben láthatnak.

Állatmese volt a repertoáron, aminek a gyerekek nagyon örültek.

Vastag Máté, Mohol: „A farkas és a medve kitaláltak egy gonosz tervet, de nem sikerült nekik, mert az állatok mindig kitaláltak valamit ellene.”

Szülők és nagyszülők ültek a közönség soraiban és az arcukon ugyanúgy látszott a lelkesedés a mese iránt, hiszen mindenkiben ott rejtőzik még mindig a gyermeki kíváncsiság.

Mészáros Beatrix, Mohol: „Amikor csak van lehetőség, akkor eljövünk a bábszínházba. Általában havonta egyszer. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek is megszokják, hogy nemcsak a tévé van és a számítógép, hanem élőben is láthatnak ilyen előadást.”

A hóvirág csilingelésére bújt elő minden szereplő, hiszen ő jelzi, hogy közeleg a tavasz. Az éhes farkas és a mackó tervet szőttek, hogy megegyék a mézet, a malackát és a nyuszit, de a bátor süni megmentette társait.

Berec Tünde, bábozó, Mohol: „A mese végén a jó győzedelmeskedik, a rossz is megjavul, szóval nem próbáljuk azt közvetíteni, hogy mindig mindenki rossz, hanem hogy meg lehet javulni és a gyerekek nagyon tudnak azonosulni a bábokkal és valójában azért is jó az állatmese, mert minden gyermek megtalálja a saját jellemét egy-egy állatban.”

A 20 perces bábmese nagy sikert aratott. A végén a gyerekek találkozhattak és játszhattak is a mese szereplőivel.

Mészáros Enikő, bábozó, óvónő, Jancsi Bohóc Bábszínház Egyesület, Mohol: „A mese világba repíti őket, és ők azonosulhatnak a szereplőkkel. Varázslat születik, élmény, ami szórakozás nekik. Harcolhatnak a jóért a gonosz ellen azzal, hogy beszólnak, biztatják, hátráltatják a szereplőket.”

Január 31-én, hétfőn az előadást az adai színházteremben is láthatják a nézők. A következő mese is készül már, amely a farsangi időszakba repít, címe A farsangi nyulak lesz.

Jancsi Bohóc
Jancsi bohóc Bábszínháza

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.