Ugrás a tartalomra

Még egy koncert, utána bezárja kapuit az Interetno

2023.08.26
10:36
2023.08.26
16:39
Forrás
Pannon RTV
Hivatalosan ma zárul, de a városközpontban ma már nem lesznek programok az Interetno fesztiválon Szabadkán. A nagyszínpadon a Vajdasági Gyermek Táncegyüttesek Bemutatója után Etnopolis bezárta kapuit.

Tradicionális vásári bábjáték szórakoztatta a legkisebbeket az Interetno zárónapján. Vitéz László-játékában a piros sipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Aki pedig a sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték mögött van, ő Pályi János az egyik legkiválóbb bábos.

„Vitéz Lászlónak harsány humora, szófordulatai, cselekményei mindenki számára boldog pillanatok, hiszen ugyanilyen frappáns szeretnénk lenni minden olyan pillanatban, amikor az embernek meg kellene oldania a helyzetet. Jól oda kéne mondani csak nem mindig sikerül, ő meg ezt megteszi és olyankor ugyanaz az öröm járja át az embert, ha látja ezt a játékot.”

Végig vonultak a vendégek a városon az Interetno zárónapján. A nagyszínpadon a FOLKID Nemzetközi Gyermek Népművészeti Fesztivál résztvevői köszöntek el a közönségtől.

Bodrogi Hajnalka, szervező, Interetno fesztivál: „Nagyon jó pár napon vagyunk túl, úgy gondolom, hogy egy nagyon színes, hangulatos hetet varázsoltunk Szabadka központjába. Jó visszajelzéseket kaptunk attól függetlenül, hogy a várva-várt távoli országok nem érkeztek meg. Minőségi programot hoztunk el Szabadkának.”

Mára egy ráadás élményt kínálnak a szervezők, este héttől az érdeklődők a Tamburás tesókkal bulizhatnak klubest formájában a Népkör Magyar Művelődési Központban.

interetno
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.