Ugrás a tartalomra

Meghalt Lauren Bacall amerikai színésznő

2014.08.13
10:43
Elhunyt kedden Lauren Bacall színésznő, Humphrey Bogart volt felesége – jelentette be a Bogart-család örökségét gondozó ügynökség
Elhunyt kedden Lauren Bacall színésznő, Humphrey Bogart volt felesége – jelentette be a Bogart-család örökségét gondozó ügynökség. 90 éves volt, agyvérzés miatt hunyt el. Lauren Bacall fotómodellként kezdte pályafutását, első filmjei a múlt század negyvenes éveiben készültek. Bogarttal kötött házassága 1945-től 1957-ig, férje haláláig tartott, abban az időben az amerikai filmművészet álompárjának számítottak. Két gyermekük is született. Bacall több mint harminc filmben szerepelt. Főbb szerepei között szokták említeni A kaktusz virágát, Az ifjúság édes madarát, a Viszontlátásra Charlie-t. Egyik első filmje a Raymond Chandler regényéből 1946-ban készült A hosszú álom volt, de több tucat filmben játszott, köztük a Szegények és gazdagok (1944), a Hogyan házasodik egy milliomos? (1953), az Északnyugati határ (1959), a Gyilkosság az Orient-expresszen (1974) címűekben. Oscar-díjra jelölték mellékszereplőként 1997-ben a Tükröm, tükröm című filmben játszott szerepéért. 2009-ben az Oscar-díjak közé sorolt életműdíjat kapott. (MTI)

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.