Ugrás a tartalomra

Meghalt a Szabó család atyja

2012.07.12
15:07
Nyolcvanöt éves korában váratlanul elhunyt Liska Dénes író, dramaturg, a Szabó család „atyja”, az első magyar folytatásos rádiós hangjáték útraindítója
Nyolcvanöt éves korában váratlanul elhunyt Liska Dénes író, dramaturg, a Szabó család „atyja”, az első magyar folytatásos rádiós hangjáték útraindítója. Liska Dénes Budapesten született, 1927. június 26-án. A Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturgia szakának elvégzését követően pályáját a Vígszínházban kezdte, majd 25 éven keresztül a József Attila Színház vezető dramaturgja volt. Nevéhez fűződik az első magyar folytatásos rádiós hangjáték, a Szabó család útjára indítása 1959-ben, a családregény-sorozatot szerzőtársaival 40 éven keresztül írta hétről hétre. A József Attila Színháztól való távozása után a Magyar Televízió ifjúsági osztályán gyermek- és ifjúsági műsorokat szerkesztett. A Magyar Televízió szórakoztató osztályának vezetőjeként ment nyugdíjba. Könyvei és számos hangjátéka mellett kitalálta a gyerekeknek szóló telefonmese-szolgáltatást, amelyet 55 éven keresztül szerkesztett, rendezett. A mesékből válogatás jelent meg CD-n és könyvben Drótmesék címmel. (MTI)
Liska Dénes
Szabó család
elhunyt

Most

16:51

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.