Ugrás a tartalomra

Megjavítható-e az ember?

2024.02.07
21:11
2024.02.07
21:44
Forrás
Pannon RTV
Megjavítható-e az ember? - ezt a kérdést járta körül dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész Magyarkanizsán, ahol a helyi József Attila Könyvtárban tartott előadást.

Az előadó a Bibliából, a művészetek és a tudományok világából vett megnyilatkozásokkal támasztotta alá azon álláspontját, hogy az ember képes jót tenni.

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész: „Kapunk választ, nem árulunk zsákba macskát, mert egy kis visszatekintéssel kezdem az előadást, mert az én nemzedékemnek nem csak azt mondták, hogy megjobbítható az ember, az 50-es, 60-as években, hanem azt mondták, hogy meg is fogjuk javítani ez embert. Az azóta eltelt 60-70 évet szeretném áttekinteni, hogy most mi történt a világban. Rámutatni arra, hogy az ember megjobbítását csak egyetlen egy könyv veszi komolyan, ez a Biblia.”

Megjavítható-e az ember?
dr. Reisinger János
irodalomtörténész
magyarországi
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.