Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 64. Kanizsai Írótábor (videó)

2016.09.09
10:24
A Kanizsai Írótábor népkerti emlékművének megkoszorúzásával csütörtökön kezdetét vette az írók és költők 64
A Kanizsai Írótábor népkerti emlékművének megkoszorúzásával csütörtökön kezdetét vette az írók és költők 64. magyarkanizsai seregszemléje. Az írótábort Koncz István költő és Dobó Tihamér festőművész városháza előtti szobránál Virág Gábor, a szervezőbizottság elnöke nyitotta meg. Ezt követően a Dobó Tihamér Képtárban Vakrepülés címmel megnyílt Benes József festőművész kiállítása. A délelőtti programban néhány író rendhagyó irodalomórákat tartott a község általános iskoláiban és a középiskolában. A magyarkanizsai Jovan Jovanovic Zmaj Általános iskola Ady-épületében Gobby Fehér Gyula két év elteltével újra nyolcadikosokkal találkozott. A gyerekek örömmel fogadták a ritka vendéget. Ladányi Krisztián: „Nagyon tetszik, ahogy elmeséli, hogy ő hogyan lett író, mi volt a története, hogy élt kiskorában, minden érdekel minket.”



Apró Fanni: „Én nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy egy híres költő jön hozzánk, és nagyon örültem neki, főleg mert olvastunk is tőle.” Gobby Fehér Gyula előbb felolvasott a diákoknak, majd elbeszélgetett velük jövőjükkel kapcsolatban. Gobby Fehér Gyula, író, Újvidék: „Arról beszélgettünk, hogy mit csináljon az ember, ha befejezi a 8. osztályt, és jól meg kell gondolnia a családnak, hogy hova mehet, mit választ, mesterséget vagy gimnáziumot, ahol négy év után megint választani kell. A gyerekeknek ez most életkérdés, érdekli őket, úgy hogy jót beszélgettünk.” Az Újvidékről elszármazott Dormán László az írókról és költőkről készített fotóiról mesélt a gyerekeknek. „Elég sok írót ismerek, nagyon sokat fényképeztem írót, költőt. Ott volt a falon néhány kép, már abból jött, hogy Weöres Sándor, hiszen jártam nála, többször is fényképeztem. Illyés Gyula volt a falon, szintén jártam nála, fényképeztem is, róluk meséltem, és vajdasági írókról.” Az írótábor három napon át várja az érdeklődőket.
tanácskozás
megnyitó
koszorúzás
Virág Gábor
rendhagyó irodalomóra
kiadók
író-olvasó találkozó
Szilasi László

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.