Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 70. cannes-i filmfesztivál

2017.05.17
23:06
Arnaud Desplechin Les Fantomes d,Ismael című filmjének díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 70
Arnaud Desplechin Les Fantomes d,Ismael című filmjének díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 70. cannes-i filmfesztivál. A seregszemlét Lily-Rose Depp francia-amerikai színésznő és Aszgár Farhadi iráni filmrendező nyitotta meg. A szervezők szándéka szerint Vanessa Paradis énekesnő-filmszinész és Johnny Depp filmsztár 19 éves lánya a fiatalságot jelképezi, míg az Oscar-díjas iráni rendező az elkötelezett szerzői mozit testesíti meg a fesztiválon. A május 28-éig tartó seregszemle hivatalos versenyprogramjában 19 alkotás, köztük Mundruczó Kornél Jupiter holdja című legújabb filmje versenyezhet a fődíjért, az Arany Pálmáért, a kilenctagú zsűri elnöke Pedro Almodóvar spanyol filmrendező. A megszokott ritmus szerint naponta két játékfilmet mutatnak be a hivatalos versenyprogramban. A magyar versenyfilmet péntek este mutatják be. A hivatalos program második legfontosabb szekciójában, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű versenyben 18 alkotás, köztük Kristóf György első játékfilmje, az Out mutatkozhat be. Ez utóbbi film a legjobb elsőfilmet megillető Arany Kamera díjért is versenyez. Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rendezése a Cinéfondation válogatásban szerepel, Pataki Szandra WireLess című diplomamunkája a Short Film Corner szekcióban mutatkozik be. Emellett bemutatják Fábri Zoltán legendás filmje, a Körhinta felújított és digitalizált változatát is. (MTI, fotó: Tanjug, AP Photo)

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.